latinica  ћирилица
21/05/2016 |  18:51 ⇒ 21:04 | Autor: RTRS

Đokić najavio krivičnu prijavu protiv Velimira Јukića (VIDEO)

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić rekao je da je na sjednici Vlade Republike Srpske zatražio da bude podnesena krivična prijava protiv direktor Agencije za statistku BiH Velimira Јukića.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

Razlog za krivičnu prijavu je zloupotreba položaja direktora Agencije za statistku BiH Velimira Јukića, koji je bez saglasnosti Republičkog zavoda za statistiku i dogovora unutar Centralnog popisnog biroa potpisao odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva

Đokić ističe da je riječ o grubom udaru na interes Republike Srpske i na identitet i integritet srpskog naroda u BiH. Takva situacija, uvjeren je Đokić, mora ujediniti srpske stranke. 

"Gospodin Јukić nije imao nijedan argument da postupi onako kako je postupio - samoinicijativno i zato sam juče na sjednici Vlade inicirao da se protiv njega pokrene krivični postupak i podnese krivična prijava zbog zloupotrebe položaja. Nadam se da će se to i desiti, jer niko nema pravo biti tako grub i samovoljan i nanosi nemjerljivu štetu jednom strateškom društvenom procesu kakav je popis stanovništva", kaže Đokić.