latinica  ћирилица
25/05/2016 |  13:48 | Autor: SRNA

Rakulj: Trezorska isplata osigurala redovnost penzija

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj izjavio je danas da je trezorska isplata osigurala redovnost penzija.
Rade Rakulj - Foto: SRNA
Rade RakuljFoto: SRNA

On je naveo da je od početka godine, odnosno od isplate penzija iz Trezora, povoljnije stanje po pitanju isplata primanja, koje su sada osigurane.

Rakulj je danas u Novom Gradu rekao da penzioneri i dalje ne mogu biti zadovoljni standardom, ali da je to rezultat opšteg stanja.

"Naša primanja su zakonski regulisana, kao i u okruženju u dijelu koji se odnosi na učešće u prosječnoj plati, međuti problem je što plate nisu rasle, već čak i umanjivane, problem je i odnos zaposlenih i penzionera koji je skoro izjednačen, pa je jedini izlaz u poboljšanju stanja u realnom sektoru", dodao je Rakulj.

On kaže da je Udruženje penzionera Republike Srpske zajedno sa Savezom udruženja Federacije BiH uputilo protesno pismo Savjetu ministara BiH zbog činjenice da nije usvojen pravilnik o cijenama lijekova.

"Savjet ministara ne usvaja pravilnik već povlađuje raznim lobistima, a zbog toga trpe svi koji lijekove plaćaju po cijeni tri puta većoj nego u okruženju, a posebno je ugrožena penzionerska populacija", kaže Rakulj.

On je danas u Novom Gradu prisustvovao izbornoj skupštini opštinskog Udruženja penzionera.