latinica  ћирилица
25/05/2016 |  16:34 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Zvornik: Informativni skup nezadovoljnih ljekara Doma zdravlja

U Zvorniku je održan skup koji je organizovao Strukovni sindikat doktora medicine Republike Srspke - podružnice Zvornik. Ljekari kažu da uprava radi nezakonito i krši profesionalna prava doktora medicine a kao glavni razlog navode imenovanje načelnice Centra za mentalno zdravlje.
Zvornik - Foto: RTRS
ZvornikFoto: RTRS

Održani skup posljedica je nezadovoljstva Strukovnog sindikata doktora medicine podružnice Zvornik odlukom UO zvorničkog Doma zdravlja da smijeni Irenu Јanjić s mjesta načelnice Centra za mentalno zdravlje i na njeno mjesto postavi psihologa Marinu Novaković. Kažu radi se o kršenju zakona i Statuta ove ustanove.

- Po važećem Statutu zvorničkog Doma zdravlja- Centar za mentalno zdravlje, načelnik može biti samo psihijatar, doktor specijalista psihijatar, kaže Goran Bjeković, član GO Strukovnog sindikata ljekara Zvornik.

Iz Sindikata ističu da se ovdje radi o partijskom zapošljavanju, jer je otac Marine Novaković nedavno prešao iz PDP-a u DNS.

Otac novoimenovane načelnice Radivoje Novaković kaže da nema govora o partokratiji i da su insinuacije Bjekovića netačne.

- Moja kćerka, što se tiče stručnosti, apsolutno ispunjava sve uslove. S ponosom mogu reći da je to najmlađi specijalista medicinske psihologije u BiH, da je magistar psihologije, pojašnjava Radivoje Novaković, odbornik DNS-a u Skupštini grada.

Zvorničkim doktorima podršku je dao predsjednik Unije zdravstvenih radnika Srpske , Miodrag Femić: "Ono što želimo jeste da sačuvamo struku, da sačuvamo ovaj objekat, odnosno Centar mentalnog zdravlja, da sačuvamo vas kao pacijente i da možemo da pružimo adekvatnu uslugu kako davaoci usluga."

Direktor Doma zdravlja Radivoje Aćimović nam je rekao da je sve rađeno u skladu sa zakonom i da se ovakvim skupovima želi destabilizovati ova ustanova i stvoriti podjela među zaposlenima.