latinica  ћирилица
25/05/2016 |  17:12 ⇒ 17:30 | Autor: SRNA

Pandurević neprijatno iznenađena izjavom Kavazovića

Šef Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević izjavila je da nije iznenađena antisrpskim izjavama banjalučkog biskupa Franje Komarice onoliko koliko je iznenađena izjavama poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića, koji bi trebalo da se izvini.
Aleksandra Pandurević - Foto: RTRS
Aleksandra PandurevićFoto: RTRS

"Komarica me nije iznenadio jer se u Blajburgu poklanjao ustašama i od njega ništa drugo ne može ni da se očekuje", rekla je Pandurevićeva danas novinarima u Bradini.

Ona je navela da je, kada je riječ o izjavi Kavazovića, neprijatno iznenađena zbog toga što je, otkada je došao na čelo Islamske zajednice u BiH, slao dobronamjerne poruke.

"Pozivam efendiju Kavazovića da uputi izvinjenje jer bi vjerske zajednice trebalo da šire toleranciju", poručila je Pandurevićeva.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj pripadnike srpskog naroda nazvao je "vlasima". On je pozvao Bošnjake da se registruju i na narednim lokalnim izborima u BiH glasaju u Srebrenici, te da ne dopuste da, kako je rekao, vlah vlada u Srebrenici.