latinica  ћирилица
28/05/2016 |  07:57 ⇒ 13:35 | Autor: RTRS

RG: Đoković protiv Bedenea (RTRS, 17.00/VIDEO)

Na drugom Grend slemu sezone Rolana Garosu danas su na programu mečevi šesnaestine finala.
Novak Đoković - Foto: AP
Novak ĐokovićFoto: AP

Najbolja srpka teniserka Ana Ivanović eliminisana je danas sa Rolan Garosa, pošto je u trećem kolu poražena od Ukrajinke Eline Svitoline sa 6:4, 6:4.

Na teren će u poslijepodnevnim časovima i prvi reket svijeta Novak Đoković. Početak meče je oko 17 časova uz prenos na našem programu. 

Protivnik Novaku Đokoviću, za plasman u osminu finala, je Aljaža Bedene. Bedene je, inače, rođeni Slovenac, koji sada igra pod britanskom zastavom. Đoković i Bedene do sada su igrali smo jednom, i to na Australija openu prošle godine, kada je srpski teniser meč dobio sa 3:0.

Prvi reket svijeta ističe da očekuje težak meč jer, kako kaže, Bedene i on se dobro poznaju, nekoliko puta su i trenirali zajedno. Zanimljivo je i da je Bedene jedan od najboljih servera u dosadašnjem dijelu turnira, na trećem mjestu iza Karlovića i Iznera. Ipak, očekuje se da Novak Đoković prebrodi i ovu prepreku na putu ka trofeju i plasira se u osminu finala.

Podsjećamo, među šesnaset najboljih plasirao se Viktor Troicki. Drugi reket Srbije, sa 3:0 eliminisao je Žila Simona. Troicki će sutra, za plasman u četvrtfinale i svoj najbolji rezultat u karijeri na Grend slemovima, igrati protiv aktuelnog šampiona Rolan Garosa, Stena Vavrinke.