latinica  ћирилица
29/05/2016 |  11:46 ⇒ 12:36 | Autor: TANЈUG

Zidan: Zaslužili smo trofej

Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da je njegov tim velikim zalaganjem uspio da dođe do titule u Ligi šampiona i istakao da ne želi da analizira igru, već samo da uživa u velikom uspjehu.
Zinedin Zidan - Foto: getty
Zinedin ZidanFoto: getty

Real je u jučerašnjem finalu Lige šampiona, nakon 1:1 u regularnom dijelu, slavio protiv Atletiko Madrida nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (5:3) i tako stigao do 11. titule u najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

- Sanjao sam o ovome kada sam stigao na poziciju trenera. To možeš da ostvariš ako radiš sa ovakvim timom. Real tokom istorije pravi velike i važne stvari. Ovo smo postigli radom i trudom. Borili smo se do kraja i zaslužili trofej. Osvajanje Lige šampiona iza sebe ima mnogo rada i imao sam sreće da ostvarim nešto posebno - rekao je Zidan za španski AS.

On je naglasio da Real nije imao plan da se nakon postignutog gola brani.

- Povlačenje nije bila taktika, već nešto što se povremeno dešava na terenu. Postigli smo gol i ponekad je potrebno i da se povučete. To je fudbal. Ne želim ništa da analiziram, samo da uživam u velikom uspjehu - zaključio je Zidan.

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo rekao je da je bio ubijeđen da će postići odlučujući penal i naglasio da je Zinedin Zidan uradio odličan posao sa klubom.

- Veoma sam srećan i dijelim svoju veliku radost sa navijačima Reala. Znao sam da ću uspjeti da postignem pobjedonosni gol i hvala Zidanu što mi je dozvolio da šutiram. Zidan je odradio fenomenalan posao sa ekipom i zaslužio je da uživa u velikom uspjehu - zaključio je Ronaldo.