latinica  ћирилица
04/06/2016 |  17:23 ⇒ 20:49 | Autor: Blic

Garbinje Muguruza osvojila Rolan Garos (VIDEO)

Španska teniserka Garbinje Muguruza nova je šampionka Rolan Garosa, pošto je u finalu pariskog grend slema pobijedila Serenu Vilijams sa 7:5, 6:4.
Garbinje Mugurusa - Foto: Getty Images
Garbinje MugurusaFoto: Getty Images

Ovom pobjedom, španska teniserka revanširala se za poraz u finalu prošlogodišnjeg Vimbldona, ujedno je spriječila Serenu da osvoji 22. grend slem titulu i izjednači se sa Štefi Graf.

Prošle godine, Serena je u Londonu bila bolja sa 6:4, 6:4, a sada je 22-godišnja Muguruza ispisala najljepšu stranicu karijere potpunim revanšom za sat i 45 minuta igre, za prvi grend slem trofej u karijeri.

Štaviše, postala je prva španska teniserka koja je osvojila grend slem od 1998. godine, poslije Aranče Sančez Vikario, iako nije sve bilo idealno tokom meča.

Poslije brejka na obje strane do 4:4 u prvom setu, Muguruza je novi napravila za 6:5, a onda dva puta spriječila novo revanširanje Serene.

Treća set lopta donijela joj je psihološku prednost u nastavku, a prednost brejka je u drugom setu od 3:1 dobro čuvala.

Pri 5:3, Serena je servirala i čak četiri puta uspjela da anulira meč loptu, ali je sve bilo jasno kada je Garbinje preuzela servis. Nijedan poen nije ispustila, pa je na veličanstven način potvrdila da je konačno spremna za velika djela u svijetu ženskog tenisa.