latinica  ћирилица
05/06/2016 |  18:50 ⇒ 19:58 | Autor: RTRS

Brojne čestitke Novaku Đokoviću

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je, u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime, teniseru Novaku Đokoviću osvajanje Rolan Garosa.
Novak Đoković (foto: EPA / ROBERT GHEMENT) -
Novak Đoković (foto: EPA / ROBERT GHEMENT)

 „Osvajanjem ovog gren slem trofeja još jednom ste potvrdili da se najbolji teniser na svijetu. Sjajnom igrom i fantastičnom pobjedom svim ljubiteljima sporta, i u Republici Srpskoj, priuštili ste nezaboravne trenutke, i sve nas, koji za Vas navijamo, još jednom učinili ponosnim i srećnim. Želim Vam puno sportske sreće, uspjeha i pobjeda “,  navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

 Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je, u ime građana Republike Srpske i svoje ime, teniseru Novaku Đokoviću osvajanje Rolan Garosa.

- Nadljudskim naporima, mentalnom i fizičkom snagom nadjačali ste protivnika, zahvaljujući čemu ste osvojili Rolan Garos i potvrdili da ste najbolji teniser na svijetu. Osvajanjem ovog gren slem trofeja, ostvarili ste ne samo svoj san, već i san svih nas koji za Vas svesrdno navijamo, istakla je Cvijanovićeva.

U čestitki se navodi da je Đoković pokazao mladima, kako u Srbiji tako i u Republici Srpskoj da se samo napornim radom i ličnim odricanjima postižu vanserijski rezultati i stiže do cilja.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Đokoviću osvajanje gren slema Rolan Garosa u Parizu, ističući da se Đoković ovim upisao u istoriju kao prvi teniser koji je od 1969. godine za redom osvojio sva četiri najveća teninska turnira u jednoj godini.

- Novak Đoković na najbolji način predstavlja Srbiju, ali i čitav srpski narod ma gdje on živio. Novak je zaslužan za afirmaciju sporta i pravih vrijednosti i najbolji je primjer mladima kako da predanim radom i upornošću dostignu svjetski uspjeh, naglasio je Čubrilović.

Predsjednik Čubrilović je Đokoviću čestitao na vještini, hrabrosti i istrajnosti kojima je pokazao da je jedan od najboljih sportista svijeta.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović čestitala je najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću osvajanje trofeja na Rolan Garosu u Parizu.

"Najiskrenije Vam čestitam osvajanje Rolan Garosa, jedinog gren slem turnira koji do sada niste osvojili u Vašoj bogatoj teniskoj karijeri. Ovom titulom potvrdili ste apsolutnu dominaciju u svjetskom tenisu i još jednom izazvali veliku radost i oduševljenje brojnih ljubitelja tenisa i Vaših vatrenih navijača u Republici Srpskoj", navela je Davidovićeva u čestitki. Ona je poželjela Đokoviću mnogo uspjeha i sportske sreće na predstojećim turnirima.

Novaku je na velikom uspjehu čestitao i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

- Vaša istorijska pobjeda, srpska himna u čast najboljeg na Rolan Garosu ispunila je ponosom svakog od nas. Hvala Vam, jedinstveni Novače, za sve radosti koje nam godinama donosite. U ime građana Srbije čestitam Vam pobjedu i istorijski uspjeh.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću osvajanje jedine gren slem titule koja mu je nedostajala - Rolan Garosa.

- Poštovani Novače, To je to! Veličanstveno i neponovljivo! Čini mi izuzetnu čast da Vam čestitam zasluženo osvajanje titule na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu. Danas ponosno dižete tako dugo očekivani šampionski pehar namijenjen pobjedniku Rolan Garosa, jedini koji je nedostajao u riznici Vaših trofeja, poručio je Vučić u čestitki.

Vučić je istakao da je Đoković strpljivom igrom, odvažnim nastupima i hrabrim odlukama, uz uvijek dužno poštovanje prema svakom protivniku, osvojio sva četiri grend slem turnira i pridružio se sedmorici veličanstvenih, koji su postigli taj uspjeh.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je nejboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću.

- Svaka čast legendo! Čestitam ti na istorijskom uspjehu kojim si potvrdio da si najbolji teniser svih vremena! Ti si ponos Srbije i vjerujem da će nam i prvo srpsko olimpijsko zlato u tenisu upravo donijeti ti!, navodi se u čestitki ministra Udovičića.