latinica  ћирилица
22/06/2016 |  12:35 ⇒ 12:35 | Autor: RTS

Li: Dobio sam zadatak da se odmah krene u realizaciju projekata

Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang prenio je predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je od predsjednika Si Đinpinga dobio zadatak da odmah krene u realizaciju svih projekata koji su dogovoreni tokom posjete.
Si Đinping i Tomislav Nikolić - Foto: TANЈUG
Si Đinping i Tomislav NikolićFoto: TANЈUG

Li Mančang je prenio i izraze duboke zahvalnosti kineskog predsejdnika i njegove supruge na sjajnom dočeku i veličanstvenom gostoprimstvu koje su doživeli tokom posete Srbiji, saopštila je predsjednikova Pres služba.

Nikolić i Li Mančang saglasili su se da su projekti vezani za smederevsku Železaru i izgradnju pruge Beograd-Budimpešta apsolutni prioritet.

Takođe, pošto se svega nekoliko dana nakon posjete kineskog predsjednika još nekoliko kineskih kompanija izjasnilo da su zainteresovane za investiranje u Srbiju, potrebno je posvetiti se izradi novih zajedničkih projekata koji bi omogućili dodatna ulaganja u srpsku privredu.

Predsjednik Srbije i ambasador Kine razgovarali su i o mogućnostima ulaganja kineskih kompanija u srpsku namjensku industriju i u poljoprivredno-prerađivačku industriju.