latinica  ћирилица
22/06/2016 |  20:54 | Autor: SRNA

Marović, Rađenović i Pavićević više nisu funkcioneri DPS

Svetozar Marović, Lazar Rađenović i Žarko Pavićević, optuženi da su nezakonitim poslovima oštetili budžete opštine Budva i Bar, nisu više funkcioneri crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista, konstatovano je na današnjoj sjednici Glavnog odbora stranke.
Kongres DPS-a - Foto: SRNA
Kongres DPS-aFoto: SRNA

Predsjednik Političkog savjeta DPS-a Svetozar Marović podnio je 14. juna ostavku na sve funkcije u ovoj partiji, a kao razlog je naveo da želi da skine kolektivnu odgovornost sa DPS-a.

Marović je uhapšen 17. decembra prošle godine zbog sumnje da je učestvovao u nezakonitim poslovima kojima je budžet opštine Budva oštećen za više desetina miliona evra.

Glavni odbor konstatovao je prestanak mandata u ovom stranačkom tijelu nekadašnjih prvih ljudi opština Budva i Bar Lazara Rađenovića i Žarka Pavićevića na osnovu ostavki koje su podnijeli.

Rađenović je osuđen za aferu "Košljun". Protiv njega su podnesene četiri krivične prijave zbog sumnje da je kao prvi čovjek Budve, zloupotrebom položaja, sa još desetak osumnjičenih, oštetio budvanski budžet za više od 20 miliona eva.

Pavićević je optužen da je oštetio budžet opštine Bar za skoro tri miliona evra. Tužilaštvo sumnjiči Pavićevića da je od 2007. do 2014. godine u Baru, kao javni funkcioner, u namjeri da drugom pravnom licu Zavodu za izgradnju Bara pribavi imovinsku korist, zloupotrebio službeni položaj.