latinica  ћирилица
23/06/2016 |  11:38 | Autor: RTS

Vaterpolisti Srbije rutinski do polufinala Svjetske lige

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju SAD sa 10:8 (4:2, 3:2, 2:2, 1:2) u posljednjem, trećem kolu Grupe B završnog turnira Svjetske lige.
Vaterpolo - Foto: Getty Images
VaterpoloFoto: Getty Images

Pobedom protiv SAD, reprezentacija Srbije je sa maksimalnim učinkom zauzela prvo mjesto u Grupi B i u petak će za plasman u polufinale igrati protiv najslabijeg tima Grupe A, najvjerovatnije Јapana.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Duško Pijetlović, Strahinja Rašović, Filip Filipović i Andrija Prlainović sa po dva postignuta gola, dok su Živko Gocić i Stefan Mitrović postigli po jedan.

Srbija je tokom cijele utakmice imala prednost, ali je američka reprezentacija u finišu meča uspjela da se približi na samo gol zaostatka (9:8). Konačan rezultat postavio je Filipović dva minuta prije kraja utakmice.

"Najvažnija je pobjeda. Imali smo sve vrijeme rezultat i kontrolu. Malo smo pali u finišu, ali bodovi nisu izmakli", rekao je Stahinja Rašović, objavljeno je na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Prlainović je naveo da je utakmica fizički bila teška, ali i da je kriterijum sudjenja bio znatno drugačiji u odnosu na susret sa Brazilom.

"Amerikanci su napredovali od 2013. kada ih je preuzeo Dejan Udovičić, posebno mladi igrači. U ovom trenutku mogu sa svakim da igraju, pa i sa nama. Najvažnija je pobjeda i da smo se pokazali kada su se približili na samo jedan gol", rekao je Prlainović.

Vaterpolisti Srbije brane titulu u Svejtskoj ligi, a završni turnir se igra u kineskom gradu Hejdžouu.