latinica  ћирилица
25/06/2016 |  19:56 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Banjaluka -oldtajmeri u duhu starih vremena (FOTO i VIDEO)

Na banjalučkom Trgu Krajine danas je održana međunarodna izložba oldtajmera.
Old tajmeri - Foto: RTRS
Old tajmeriFoto: RTRS

Auto-moto društvo "Banjaluka", organizator manifestacije, okupilo je na centralnom gradskom trgu 80 starih vozila i motocikala iz cijelog regiona.

Uprkos visokim temperaturama, u Banjaluku su ih dovezli njihovi vlasnici iz svih dijelova BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, čak i Njemačke.

"Automobil je 1983. godina, kupio sam ga 2012. godine. Restauracija je trajala godinu dana, mukotrpna restauracija da bi došlo do ovoga. Bio je u veoma lošem stanju", kaže Mladen Sekovaneč, vlasnik oldtajmera iz Hrvatske.

Potrebno je mnogo truda da bi jedan oldtajmer iz 1953. godine bio u ovako dobrom stanju. Ova „Buba“, najstariji je automobil te vrste registrovan u BiH. Često ga možemo vidjeti, jer još krstari banjalučkim ulicama.

"Kada se vozite 80 na sat kroz prirodu, možete da mirišete prirodu, da je posmatrate, da u njoj uživate i pomalo se se vratimo u neka stara vremene kada se mnogo sporije živjelo", rekao je Zoran Pavlović vlasnik oldtajmera iz 1953.godine.

Sjećanje je to na vremena kada su automobili na ulicama bili rijetkost, a mjesta za parkiranje bilo napretek.

Svojim šarmom i ovaj put su privukli veliku pažnju prolaznika, a onim mlađima dali priliku da o istoriji automobilske industrije saznaju više.