latinica  ћирилица
27/06/2016 |  11:04 ⇒ 11:55 | Autor: Agencije

Tamburica fest- pobjednik ansambl Zorule

Novosadski ansambl Zorule pobjednik je ovogodišnjeg, devetog po redu Tamburica festa, a vođa tog ansambla Zoran Bugarski Brica, proglašen je za najboljeg primaša na tom međunarodnom festivalu tamburaša.
Ansambl "Zorule" (foto: www.janikinitamburasi.com) -
Ansambl "Zorule" (foto: www.janikinitamburasi.com)

Stručni festivalski žiri u sastavu: Franja Batorek (Hrvatska), Spomenko Guzijan (Republika Srpska) i Danilo Ninković (Srbija) je odlučio i da je najbolji basproimaš Јožef Kovač, član ansambla Mohač iz Mađarske,  te da je najbolji begešar na ovogodišnjem Tamburica festu Mario Sesvečan, član hrvatskog ansambla Uspomena.

Najbolju novu pjesmu "Lud za tobom", na sinoć završenom Međunarodnom festivalu tamburaške muzike izveo je amsambl Tajna iz Srbije, a nagradu za najboljeg vokalnog solistu osvojio je Stjepan Fortuna iz austrijskog ansambla Gradištanci, dok su nagrade za umjetnički izraz i njegovanje tradicije pripale ansamblima Zlatna suza iz Rumunije i Banjalučki merak iz Republike Srpske.

Nagrada publike pripala je ansamblu Garavi iz Hrvatske, dok je nagradu novinarskog žirija osvojio ansambl Sremska banda iz Srbije.