latinica  ћирилица
27/06/2016 |  11:28 | Autor: vecernjenovosti

Nijemci: Italija ili Španija, svejedno nam je

Njemački fudbaleri rekli su da su srećni zbog dobre efikasnosti i nedjeljne pobjede nad Slovačkom, ali i da im je svejedno ko će im biti protivnik u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

- Materijalizovali smo naše gol šanse, što je veoma važno, pogotovo to što smo već na poluvremenu postigli dva pogotka. Sada nam je prilično svejedno ko će nam biti sljedeći protivnik - rekao je kapiten reprezentacije Njemačke Manuel Nojer poslije utakmice u Lilu.

Njemačka se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Francuskoj, pošto je bez problema sa 3:0 pobijedila Slovačku. Protivnik "pancerima" u narednoj rundi biće Španija ili Italija.

- Španci su blagi favoriti, ali je Italija odigrala nekoliko odličnih utakmica. Imamo vremena da analiziramo protivnika, ko god on bio, ali prije svega treba da gledamo sebe i kako da poboljšamo svoju igru - rekao je selektor Јoahim Lev.

Strijelac vodećeg gola protiv Slovačke, Žerom Boateng rekao je da je srećan zbog pogotka i pobjede.

- Čekao sam eventualni odbitak i imao sreću da se lopta vratila do mene. Srećan sam zbog gola, ali prije svega pobjede, što je najvažnije - rekao je Boateng.

On je zbog manje povrede lista zamijenjen u 72. minutu. Kako je rekao, preventivno je izašao iz igre i ljekarski tim Njemačke će učiniti sve da bude spreman za nastavak takmičenja.

Mario Gomez, koji je takođe bio strijelac, rekao je da na Evropskom prvenstvu nema lakih utakmica.

- Ne može da bude lako na Evropskom prvenstvu. Imali smo sreće da pogađamo često, za razliku od prethodnih utakmica. Ovo je prelijepo, odličan je osjećaj. Ovakva pobjeda nam daje mnogo samopouzdanja pred nastavak - rekao je Gomez.

Konačan rezultat postavio je igrač utakmice Јulijan Draksler, koji je rekao da mu je drago što je doprinio pobjedi.

- Bilo mi je teško jer nisam igrao prethodnu utakmicu, a sada sam dobio šansu i drago mi je što sam doprinio timu. Imamo konkurentan sastav, tako da nije problem ako ne igram utakmicu ili dvije. Potrudio sam se da me to ne pogodi, trenirao sam jako i selektor me je nagradio. Dao mi je mnogo samopouzdanja i stavio mi do znanja da sam dobar igrač - rekao je Draksler.

Protivnik Njemačkoj biće poznat poslije utakmice između Italije i Španije, koja će se igrati u ponedjeljak od 18.00.