latinica  ћирилица
28/06/2016 |  12:08 ⇒ 13:35 | Autor: RTRS

Konferencija beba u Prijedoru (VIDEO)

U Prijedoru je održana Konferencija beba. Na malom gradskom trgu, ove godine okupilo se 140 mališana. Pravo učešća su imale bebe rođene od 29. juna prošle godine.
Konferencija beba u Prijedoru - Foto: RTRS
Konferencija beba u PrijedoruFoto: RTRS

Poklone su dobili svi, dok je gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, posebno nagradio bebu rođenu 16. maja - na Dan grada, najmlađu i najstariju bebu u prethodnoj godini, te bebu sa najviše braće i sestara.

Konferencija beba u Prijedoru (Foto: RTRS)

Umjesto jedne, na sreću, gradonačelnik je nagradu za bebu rođenu 16. maja morao udvostručiti, jer je ona otišla u ruke blizanaca Milice i Davida Babić.

Belma Forić kao šesto dijete u svojoj porodici, odnijela je nagradu- beba sa najviše braće i sestara. Mali Danijel Popović dobio je nagradu za najstariju bebu, dok je titula najmlađe pripala Martini Drndelić.

Broj rođenih u Prijedoru baš kao i u cijeloj Srpskoj sve je manji. Da bi trebalo rađati više djece , saglasni su roditelji i lokalne vlasti.

- Ovakve manifestacije se organizuju da se mladi ljudi potaknu da što više rađaju djece a nema veće radosti ni u porodici, ni u gradu nego kad se rodi novo malo stvorenje koje kreće ka svojoj, a i budućnosti ovog grada - kaže Milenko Đaković, zamjenik gardonačelnika.

Organizator Konferencije beba je gradska uprava Prijedora, a zahvaljujući brojnim privrednim subjektima sve bebe dobile su poklon.