latinica  ћирилица
28/06/2016 |  12:11 ⇒ 12:17 | Autor: RTS

Predsjednik Argentine, Maradona i navijači: Mesi ostani!

Legendarni fudbaler Dijego Maradona, predsjednik Argentine i brojni navijači pozvali su reprezentativca Lionela Mesija da razmotri odluku o napuštanju nacionalnog tima.
Maradona i Mesi - Foto: RTS
Maradona i MesiFoto: RTS

Mesi je danas stigao u Buenos Aires s ostalim reprezentativcima poslije poraza u finalu Kupa Amerike od Čilea, nakon izvođenja penala rezultatom 4:2. Mesi je promašio penal i tako u svom četvrtfom finalu sa nacionalnim timom nije uspei da osvoji trofej, pa je poslije utakmice saopštio da neće više igrati za reprezentaciju.

Navijači, obučeni u Mesijeve dresove, čekali su po kiši da se reprezentativci vrate u zemlju iz SAD. Oni su pratili autobus koji je prevozio igrače, mahali zastavama i uzvikivali: "Mesi ostani". Јedan od njih nosio je zastavu na kojoj je pisalo: "Mesi volim te više od majke".

I predsjednik Argentine Maurisio Makri se nada da će Mesi razmotriti odluku. "Više nego ikada osjećam ponos. Nadam se da ćemo još mnogo godina nastaviti da uživamo gledajući najboljeg fudbalera svijeta u našem timu", naveo je Makri na Tviteru.

Prije početka Kupa Amerike legendarni Dijego Maradona kritikovao je Mesija.

"On je sjajna osoba ali nema ono što je potrebno da bude vođa", rekao je tada Maradona.

Međutim, Maradona je sinoć "obrnuo" ploču i sada kaže da Mesi mora da ostane u reprezentaciji. "Mora da nastavi! Mora da nastavi pošto ima to u sebi i to neće prestati, pošto će u Rusiji steći sve uslove da postane svjetski šampion", rekao je Maradona za list Nasion.

Naredni meč Argentina igra u septembru protiv Urugvaja u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine. Argentina je 1978. i 1986. godine osvojila Mundijal, ali je posljednju veliku titulu osvojila 1993. godine na Kupu Amerike. Mesi, koji je u petak napunio 29 godina, osvojio je titulu svjetskog prvaka i olimpijsko zlato sa ekipom uzrasta do 23 godine. Za državni tim odigrao je 113 utakmica i najbolji je strijelac sa 55 golova.