latinica  ћирилица
28/06/2016 |  12:13 | Autor: SRNA

Rezultati konkursa za sufinansiranje razmjene studenata

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sufinansiraće odlazak 17 studenata i šest profesora na međunarodnu razmjenu, kao i dolazak jednog profesora na Univerzitet u Istočnom Sarajevu.
Zastava Republike Srpske - Foto: RTRS
Zastava Republike SrpskeFoto: RTRS

Najviše studenata, čiju će međunarodnu razmjenu sufinansirati Ministarstvo prosvjete i kulture, je sa Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Oni odlaze na razmjenu u Češku, Poljsku, Njemačku, Španiju, Grčku, Tursku, Sloveniju i Italiju, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Nastavno osoblje predaje na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci, Poljoprivrednom fakultetu u Istočnom Sarajevu, Medicinskom fakultetu u Foči, Pravnom i Poljoprivrednom fakultetu u Banjaluci, a odlaze na razmjenu u Srbiju, Austriju, Njemačku i Italiju.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je preliminarnu listu rezultata konkursa za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja na svojoj zvaničnoj stranici na portalu Vlade Republike Srpske www.vladars.net .

Studenti i akademsko osoblje imaju rok od osam dana od objavljivanja preliminarne liste za dostavljanje prigovora, nagon čega će biti objavljena konačna rang lista rezultata konkursa za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja, navodi se u saopštenju.

Konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja objavljen je 29. marta i bio je otvoren do 13. maja.

Komisija je utvrdila da su u ovom roku stigle 44 prijave i to 10 u kategoriji akademskog osoblja i 33 u kategoriji studenata koji odlaze u razmjenu i jedna u kategoriji akademskog osoblja koje dolazi u razmjenu.