latinica  ћирилица
29/06/2016 |  10:20 ⇒ 11:03 | Autor: B92

Odbojkaši Srbije bili na aerodromu u Istanbulu u trenutku napada

Muška seniorska reprezentacija Srbije nalazila se na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu na kojem se dogodio teroristički napad. Bezbjedni su i svi su dobro.

Reprezentacija je na najveći aerodrom u Turskoj sletjela u 22.05 na putu ka Teheranu gdje narednog vikenda igraju na turniru Svjetske lige.

Srpski odbojkaši su dobro, raspoloženi su, svjesni situacije na aerodromu u Istanbulu i strpljivo čekaju da napuste avion i prenoće u hotelu, rekao je Tanjugu tim menadžer Laslo Lukač.

"Kada smo sletjeli odmah su nam rekli šta se desilo, u avion je ušao i jedan predstavnik naše ambasade i objasnio nam da treba da sačekamo. Momci su dobro, svjesni su šta se dešava i mirno čekaju novu informaciju", opisao je Lukač Tanjugu u SMS poruci iz Istanbula.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarao je telefonom sa selektorom muške odbojkaške reprezentacije Nikolom Grbićem i prema riječima selektora Grbića svi igrači i stručni štab su dobro, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Trebalo je da odbojkaši u Teheran odu još u ponedjeljak, ali je taj let otkazan zbog nevremena.

Srbija će u okviru trećeg vikenda prve divizije Svjetske lige 2016. igrati u I grupi u Teheranu, od 1. do 3. jula sa Iranom, Argentinom i Italijom.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je Tanjugu da nema podataka o poginulima i ranjenima u napadu na aerodrom Ataturk.

On je rekao i da je avion kompanije "Turkiš ervejs", koji je poleteo iz Beograda, bezbjedno sletio na aerodrom Ataturk u 23.10 sati po lokalnom vremenu i da se još uvijek nalazi na pisti.