latinica  ћирилица
29/06/2016 |  16:35 | Autor: Jutarnji list

DŽajić: Hrvatima falila hrabrost da pokore Evropu

Najbolji jugoslovenski fudbaler svih vremena Dragan DŽajić poručio je Hrvatima da su ispustili kolosalnu šansu da čak postanu prvaci Evrope.
Dragan DŽajić - Foto: sportskacentrala.com
Dragan DŽajićFoto: sportskacentrala.com

Hrvatska je ispala u osmini finala Evropskog prvenstva od Portugala (1:0), a DŽajić smatra da je komšije skupo koštala dosta uzdržana, oprezna igra, iako su imali i bolji tim i bolju igru od rivala.

- Hrvatska je prve tri utakmice odigrala briljantno. Baš sam ih uživao gledajući. Nakon svih odigranih utakmica u grupi, zaključio sam da su igrali najbolji fudbal na prvenstvu. Protiv Portugala su podbacili. Stekao sam utisak da su se previše plašili Portugalaca. Više su se koncentrisali kako da zaustavite protivnika nego kako da ga napadnu... Hrvatska, ukupno gledajući, ima bolje igrače od Portugala, pa je trebala da nametne svoju igru, da bude hrabrija - rekao je DŽajić.

On smatra da su Hrvati, po prikazanoj igri u grupi, bili među najužim favoritima za titulu šampiona Evrope.

- Znate šta je sad najgore? Sve ono što su dobro uradili u grupi palo je u vodu... Mislim da je Hrvatska propustila veliku, veliku priliku. Mi u Srbiji svi koji pratimo fudbal i ljudi s kojima se družim tvrdimo da je Hrvatska propustila šansu da dođe čak do titule šampiona Evrope – rekao je DŽajić.