latinica  ћирилица
19/07/2016 |  22:27 ⇒ 22:37 | Autor: B92

Zvezda u 3. kolu kvalifikacija za LŠ

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Valetu na stadionu "Rajko Mitić" sa 2:1 i plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Srpski šampion je dalje prošao sa ukupnih 4:2 poslije identičnog trijumfa prije nedjelju dana na Malti, ali će u narednom kolu morati da zaigra mnogo bolje.

Ekipa Miodraga Božovića mučila se pred 30.000 gledalaca sa šampionom Malte i ponovo je preokretom stigla do pobjede.

Gosti su stigli do ranog vođstva golom Karuane u 11. minutu i ponovo je bilo vidljivo da crveno-beli ogromnih problema imaju u odbrani, iako je umjesto Lukovića igrao Rendulić. Zbog svega toga ostaje velika strijepnja pred duele sa Ludogorecom u narednoj rundi.

U nekoliko navrata gosti su otkrivali mane Zvezde u odbrani opasnim kontrama, ali nisu imali dovoljan kvalitet da to i iskoriste.

Zvezda je izjednačila fantastičnim golom Donalda u 30. minutu, da bi kapiten Aleksandar Katai, koji je i na ovoj utakmici bio najbolji pojedinac, donio preokret 15 minuta prije kraja.

Ponovo je bila očigledna neuigranost šampiona Srbije koji će morati da odigra mnogo bolje ako uopšte želi da igra ravnopravno protiv Ludogoreca koji je lako prošao ekipu Mladosti iz Podgorice.

Prva utakmica 3. runde kvalifikacija za Ligu šampiona biće odigrana 26. ili 27. jula u Razgradu, a revanš se igra u Beogradu 2. ili 3. avgusta.