latinica  ћирилица
21/07/2016 |  13:04 ⇒ 13:08 | Autor: SRNA

RK Borac: Najavljeno podnošenje krivičnih prijava

Iz Rukometnog kluba "Borac" Banjaluka danas je saopšteno da će nakon naredne sjednice Upravnog odbora razmotriti podnošenje krivične prijave protiv osoba koje u posljednje vrijeme šire netačne informacije o klubu i upravi koja, kako navode, čini sve da se "crveno-plavi" vrate na mjesto koje im pripada.
Borac - Izviđač (foto: facebook.com) -
Borac - Izviđač (foto: facebook.com)

Iz "Borca" priznaju da najveći problem imaju sa naslijeđenim dugovima, ali da su u posljednje tri godine vratili 1.200.000 KM.

"Od toga je ovaj Upravni odbor vratio čak 750.000 KM. Dakle, 'Borac' je krenuo koracima finansijske stabilizacije. Najznačajniji dio naslijeđenog duga od 600.000 KM ostao je na ime poreza, dok dug prema gradu iznosi 250.000 KM. Tražimo modalitete kako da ovi dugovi budu vraćeni i vjerujemo da ćemo naći rješenje", poručili su iz RK "Borac".

Iz "Borca" ističu da će i ove sezone oko pola budžeta, koji bi trebalo da iznosi 700.000 KM, potrošiti za sanaciju dugova.

Dodaju da prostorije kluba u centru grada uopšte nisu upitne, kako neki tvrde, i da kredit, za koji su prostorije garancija, vraćaju bez kašnjenja.

Direktor RK "Borac" Vladimir Branković rekao je da je izgradnja dvorane, kojoj se neki protive, potreba rukometnog sporta Banjaluke, s obzirom da je cilj kluba oslonac na igrače iz sopstvene škole.

"Zbog toga uprava traži najbolji mogući način da kroz partnerstvo sa drugim institucijama i organizacijama izgradi svoju dvoranu koja bi dugoročno riješila probleme termina za treninge i stvorila preduslove za dobre rezultate", naveo je Branković.

On je postavio pitanje zašto neki ljudi koriste "Borac" u svrhu predizborne kampanje jer klub nije politička organizacija i ne želi da na taj način bude zloupotrijebljen.

Sekretar Gradskog odbora Narodnog Demokratskog pokreta /NDP/ i kandidat za odbornika na predstojećim lokalnim izborima Stojan Atlagić ocijenio je juče da planovi "Borca" za narednu sezonu mogu da dovedu u pitanje i opstanak kluba.

Atlagić je kao član Skupštine Borca rekao da je klub ispao iz "Seha lige" koja je jedina donosila prihode, kao i da u narednoj sezoni "crveno-plavi" nemaju šanse da osvoje titulu šampiona BiH.

On je upozorio da su gubici Borca između 1.500.000 i 2.000.000 KM i da bi trebalo paziti da klub ne izgubi prostorije u centru grada, vrijedne 3.500.000 KM.

Ovaj nekadašnji rukometaš i trener "crveno-plavih" nazvao je megalomanskim obećanje uprave kluba o izgradnji dvije nove dvorane, hotela i kafića.