latinica  ћирилица
21/07/2016 |  14:34 ⇒ 14:37 | Autor: Index.hr

Liverpulov Super Srbin očarao Engleze: Grujić donio Klopu prvi trofej

Marko Grujić dobio je u Liverpulu i novi nadimak - "Super Serb", jer je u prve dvije utakmice za Liverpul postigao dva gola, iznudio penal, gađao stativu i na centru davao ton igri Redsa.
Marko Grujić - Foto: Getty Images
Marko GrujićFoto: Getty Images

Nakon što je oduševio u debiju protiv trećeligaša Flitvuda, postigao je gol i u drugoj utakmici za Liverpul, pobjedi 2:0 kod drugoligaša Hadersfilda, čime je pomogao da Јirgen Klop podigne prvi pehar otkako je došao na Enfild. Doduše, radi se o revijalnom trofeju, ali to ne umanjuje njegovu vrijednost.
 
Liverpul je zahvaljujući Grujiću, kojeg engleski mediji ne prestaju veličati, zadržao savršeni skor u predsezoni: sve četiri pobjede uz 10 postignutih i nijedan primljeni gol, što je odlična baza prije završnog dijela priprema za novu sezonu - 12 dana američke turneje na kojoj će pojačan  reprezentativcima s Eura, igrati protiv daleko jačih ekipa, Čelsija, Milana i Rome.
 
Englezi ističu da će Grujić i na tim utakmicama imati važnu ulogu, jer u vezi Redsa otvara se veliki prostor: Lukas je na odlasku, za Alena je prihvaćena Stoukova ponuda od 13 miliona funti, a dojučerašnji zvezdaš za sada se sjajno snalazi iza ofanzivne trojke Kutinjo - Firmino - Mane.
 
Opet se nametnuo snagom i čvrstinom, a kao i prošle nedjelje, pred golom je rutinski zabio, pa ga engleski novinari slave: "Kao i protiv Flitvuda, Grujić je gol proslavio tako što je otrčao i klizao travnjakom na koljenima sa stisnutim šakama.