latinica  ћирилица
22/07/2016 |  16:27 ⇒ 16:40 | Autor: SRNA

Tokio: Otvorena izložba umjetničkih radova Јadranke Stojaković

Ambasador BiH u Јapanu Anesa Kundurović u Tokiju otvorila je izložbu umjetničkih radova poznate kantautorke Јadranke Stojaković, koja je nedavno preminula.
Tokio: Otvorena izložba umjetničkih radova Јadranke Stojaković (Foto: mvp.gov.ba) -
Tokio: Otvorena izložba umjetničkih radova Јadranke Stojaković (Foto: mvp.gov.ba)

Izložba je organizovana u okviru niza manifestacija koje će od 21. do 24. jula biti održane u čast Stojakovićeve, pod pokroviteljstvom Ambasade BiH u Tokiju i Organizacionog komiteta Izložbe "Hvala Јadranka" /Arigato Јadranka/.

Otvaranju izložbe prisustvovao je veliki broj ličnosti iz javnog, kulturnog i političkog života Јapana i diplomate iz Ambasade Srbije.

Prijatelji i poštovaoci Јadranke Stojaković, u saradnji sa Ambasadom BiH u Tokiju i "Јapan central mjuzik" pokrenuli su inicijativu za održavanje serije memorijalnih koncerata, te će specijalni koncert "Proslavimo Јadrankin rođendan zajedno" biće održan 24. jula.

Kundurovićeva je istakla bogati stvaralački rad i veliki doprinos Јadranke Stojaković u jačanju veza i razvoju prijateljstva dvije zemlje.

Govoreći o životu i radu poznate kantautorke, kompozitora, pjevačice i umjetnice, Kundurovićeva je navela najznačajnija muzička ostvarenja, brojne šansone i šlagere po kojima je Stojakovićeva bila jedna od najpopularnijih estradnih umjetnika bivše Јugoslavije.

Prema njenim riječima, Јadranka Stojaković je kroz svoja muzička ostvarenja doprinijela i razvoju interesa javnosti BiH za japansku kulturu, muziku i tradiciju, s obzirom na to da je od 1988. do 2011. godine živjela i stvarala u Јapanu.

Ceremoniju je obilježio i muzički program gdje su se mogla čuti neka od najpoznatijih ostvarenja nedavno preminule kantautorke, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Izložba o životu i djelu Јadranke Stojaković sa njenim umjetničkim radovima i muzičkim djelima izaziva veliku pažnju japanske javnosti, tako da će japanska nacionalna TV kuća organizovati reportažu o životu i radu ove umjetnice.