latinica  ћирилица
23/07/2016 |  11:42 | Autor: SRNA

Košarac pozdravio predstojeću posjetu Maje Gojković

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac pozdravio je predstojeću posjetu predsjednika Skupštine Srbije Maje Gojković BiH, ocjenivši da je dobro da dvije zemlje imaju tu vrstu odnosa.
Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac - Foto: SRNA
Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša KošaracFoto: SRNA

"Smatram da BiH može mnogo toga da nauči na osnovu svega kroz šta Srbija prolazi danas na putu evropskih integracija", rekao je Košarac Srni.

Prema njegovim riječima, Srbija u nastojanjima da prevaziđe neka otvorena pitanja i izgradi dobrosusjedske odnose sa BiH i drugim zemljama regiona pokazuje svoj puni kapacitet.

Košarac očekuje da će Gojkovićeva tokom posjete BiH otvoriti pitanje odgovornosti onih koji su naredili i organizovali napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića prošle godine u Potočarima.

Predsjednik Skupštine Srbije boraviće u ponedeljak, 25. jula, u zvaničnoj posjeti BiH, na poziv predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Mladena Bosića.

Ovo će biti njena prva posjeta poslije nedavnog ponovnog izbora za predsjednika Skupštine Srbije.

Najavljeno je da će Gojkovićeva razgovarati sa rukovodstvom Parlamentarne skupštine, a potom i sa predsjedavajućim Savjeta ministara i članovima Predsjedništva BiH.