latinica  ћирилица
27/07/2016 |  08:52 ⇒ 14:44 | Autor: SRNA

Tivat: Održan Sabor pravoslavne omladine (FOTO)

Sabor pravoslane omladine održan je u manastiru Svetih arhangela na Miholjskoj Prevlaci kod Tivta, gdje je Svetu arhijerejsku liturgiju služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije uz sasluženje episkopa dioklijskog Kirila i mnogobrojnog sveštenstva.
Tivat - Sabor pravolsavne omladine - Foto: SRNA
Tivat - Sabor pravolsavne omladineFoto: SRNA

Episkop dioklijski Kiril podsjetio je u besjedi da se arhangel Gavrilo mnogo puta javljao na različite načine starozavjetnim pravednicima.

- Nama je najbliži kroz poslanje u prazniku Blagovijesti kada je blagovijestio mladoj djevojci Mariji, za koju ovaj svijet nije znao, da će roditi Sina Božijeg - rekao je arhimandrit Kiril.

On je pozvao vjernike, naročito omladinu, da u sebi ne uguše glas Božiji koji često govori kroz Crkvu Božju, preko njenih arhipastira i pastira, ali i svakome ponaosob posredstvo anđela čuvara, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

- Nemojte da mislite da će taj naš trud biti zaboravljen. Taj trud će donijeti ploda i u nama i u našem okruženju kad za to dođe vrijeme - rekao je episkop dioklijski.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Foto: Srna)

Svečana duhovna akademija, koja je održana nakon liturgije, bila je posvećena Svetom Јovanu Vladimiru, čija se hiljadugoišnjica mučeničkog stradanja obilježava ove godine.