latinica  ћирилица
27/07/2016 |  15:17 ⇒ 15:26 | Autor: SRNA

Vojska Srbije na vojnim igrama u Rusiji

Pripadnici Vojske Srbije koji učestvuju na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji pripremaju se za predstojeća takmičenja, a na poligonu Alabino srpski tenkisti zadužili su tenkove tipa T-72 B3, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Srbije.
Srpska vojska ovladava ruskom tehnikom (© Foto: Min. odbrane Srbije) -
Srpska vojska ovladava ruskom tehnikom (© Foto: Min. odbrane Srbije)

Žrijebom, koji je održan prije dva dana, odlučeno je da će se ove godine pripadnici Vojske Srbije takmičiti u tenkovima žute boje.

U Alabinu se nalazi 20 tenkista iz Srbije, koji će se boriti za odličja na atraktivnom "tenkovskom biatlonu", dodaje se u saopštenju.

Takmičiće se i ekipe Rusije kao domaćina, te iz Zimbabvea, Kirgistana, Mongolije, Kazahstana, Kine, Indije, Kuvajta, Nikaragve, Irana, Venecuele, Belorusije, Azerbejdžana, Angole, Tadžikistana i Јermenije.

Pontonirci Vojske Srbije, koji će učestvovati na takmičenju "Otvorene vode" u ruskom Muromu, započeli su sa obukom koja se izvodi u dva dijela. Nizak vodostaj rijeke Oke će, kako se navodi, biti problem svim takmičarima.

Ekipa Vojske Srbije, sastavljena od 14 pripadnika artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, koja će se takmičiti u disciplini "čisto nebo" na poligonu u blizini grada Јejsk, već je ostvarila uspjeh - drugo mjesto na fudbalskom turniru u konkurenciji osam ekipa.

Pripadnici Rječne flotile, artiljerci i raketaši prvi put učestvuju na Međunarodnim vojnim igrama, dok su tenkisti, koji imaju višegodišnje iskustvo, prošle godine osvojili bronzanu medalju.

Međunarodne vojne igre biće održane od 30. jula do 13. avgusta na vojnim poligonima u Rusiji, a prvi put će dio takmičenja biti održan u Kazahstanu. Učestvovaće više od 130 ekipa iz 20 država svijeta koje će se nadmetati u 23 različite discipline.