latinica  ћирилица
27/07/2016 |  16:55 ⇒ 22:07 | Autor: RTRS

Koalicioni sporazumi u Stanarima, Trebinju i Mrkonjić Gradu

Aktuelni načelnik opštine Stanari SNSD-ov Dušan Panić ponovo je u trci za prvog čovjeka najmlađe opštine u Srpskoj. To je i ozvaničeno nakon potpisivanja koalicionog sporazuma SNSD-a, SP-a i DNS-a.
Potpis - Foto: RTRS
PotpisFoto: RTRS

Ujedinjena Srpska u Trebinju predstavila je odborničku listu, a u Mrkonjić Gradu promovisan je Petar Šikman kao zajednički kandidat PDP-a, SDS-a, NDP-a i Srpske radikalne stranke za načelnika opštine. 

Koalicioni partneri SNSD, SP,i DNS u Stanarima kažu da su uspješno radili na konstituisanju i formiranju opštinskih institucija koje su zaživjele u rekordnom roku. U narednom periodu akcenat svih biće na zapošljavanju. Dušan Panić podršku koalicionih partnera ocijenio je kao nastavak njihove dobre saradnje tokom proteklih 15 mjeseci od uspostavljanja lokalne uprave u Stanarima.

„Cilj da u opštini Stanari smanji se nezaposlenost, cilj je da nemamo nezaposlenog čovjeka do 20. godine. U infrastrukturi svi kategorisani lokalni putevi treba da budu asfaltirani“, rekao je Panić.

Gradski odbor Ujedinjene Srpske u Trebinju predstavio je listu za predstojeće lokalne izbore, a za gradonačelnika, podržaće SNSD-ovog kandidata Luku Petrovića. Kada je riječ o predstojećem referendumu o Danu Republike - smatraju da je najbolje da svi učestvuju u tome i da se to pitanje ne vezuje za lokalne izbore.

„Trebalo bi da postoji neka vrsta konsezusa, da se to pitanje riješi“, izjavio je lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Petar Šikman, zajednički je kandidat PDP-a, SDS-a, NDP-a i Srpske radikalne stranke za načelnika opštine Mrkonjić Grad.

„Što se tiče našeg rada i djelovanja, očekujem promjene. Očekujem da od 2. oktobra više ništa neće biti isto, puno je ljudi zainteresovano za promjene i tako ćemo i ići “, naveo je Šikman.

Predsjednici opštinskih odbora ovih stranaka u Mrkonjić Gradu potpisali su Sporazum o zajedničkom djelovanju na lokalnim izborima. Potpisivanju su prisustovali Branislav Borenović, Ognjen Tadić i Milanko Mihajlica.