latinica  ћирилица
28/07/2016 |  14:42 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

Derventa: Kandidat SNSD-a ima podršku četiri parlamentarne stranke (VIDEO)

Aktuelni načelnik opštine Derventa i kandidat SNSD za načelnika Milorad Simić u trci za četvrti mandat imaće podršku četiri parlamentarne stranke na predstojećim izborima.
Potpisani sporazumi podrške kandidatu za načelnika opštine Derventa. - Foto: RTRS
Potpisani sporazumi podrške kandidatu za načelnika opštine Derventa.Foto: RTRS

To je danas ozvaničeno potpisivanjem sporazuma o saradnji i podršci sa koalicionim partnerima sa republičkog nivoa Demokratskim narodnim savezom i Socijalističkom partijom, kao i Ujedinjenom Srpskom i SDP BiH.

Tom prilikom Simić je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost za ukazano povjerenje, te istakao da će i u narednom periodu raditi za dobrobit svih građana Dervente.

- Kažu ovako treba nastaviti, s tim da mora biti još bolje, a uvijek može bolje. Sve četiri stranke koje su danas potpisale protokol, uključujući moju malenkost koja je predstavljala SNSD, nastupaće na izborima korektno kao što smo i do sada, a ukoliko dobijemo povjerenje, nastavićemo zajedno da radimo za sve naše sugrađane - ističe Simić.

Lideri opštinskih odbora podržali su Simića, kako kažu, zbog napretka koji je Derventa ostvarila u posljednjih 12 godina, otkad je Simić na čelu opštine i želje za daljim razvojem opštine.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Staniša Mikerević uvjeren je da će akutelni načelnik na toj funkciji ostati i naredne četiri godine.

- Svi građani Dervente i okruženja znaju da je Derventa u samom vrhu Republike Srpske po ne mnogim, već gotovo svim parametrima i nastojimo da takav trend ostane u narednom periodu od 2016. do 2020. godine - kaže Mikerević.

U narednom periodu, kako je rečeno, sporazumi o podršci Simiću biće potpisani i sa partijama sa hrvatskim predznakom, kao i sa nevladinim organizacijama.