latinica  ћирилица
21/08/2016 |  08:58 ⇒ 14:37 | Autor: SRNA

Dječiji fudbalski turnir u Derventi

Na gradskom stadionu u Derventi otvoren je Dječiji fudbalski turnir, na kojem učestvuje 29 ekipa, u četiri dobne kategorije, sa više od 350 mladih fudbalera iz Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske.
Derventa: Dječiji fudbalski turnir - Foto: SRNA
Derventa: Dječiji fudbalski turnirFoto: SRNA

Turnir je svečano otvorio načelnik opštine Milorad Simić, koji je rekao da je turnir iz godine u godinu sve bolji i da će lokalna zajednica nastaviti da podržava ovaj oblik organizacije.

"Ponosan sam što se ovo dešava u Derventi. Za sport izdvajamo oko pola miliona maraka i imamo prepoznatljivost u fudbalu, rukometu, odbojci, te uspjehe pojedinaca. Vjerujem da će ovaj turnir biti daleko jači u narednom vremenu", izjavio je novinarima Simić.

Organizator turnira je fudbalski klub "Tekstilac Kort", Škola fudbala - omladinski pogon kluba.

Predstavnik ovog kluba Dejan Plisnić kaže da je riječ o prvom turniru obimnijeg sadržaja, dok su ranije imali turnir sa znatnom manjim brojem ekipa.

"Derventa pokazuje da je grad sporta, a potvrda toga je 29 ekipa učesnika. Tu su ekipe iz Banjaluke, Gradiške, Tešnja, Јelaha, Zavidovića i drugih gradova regije, a sa ekipom iz Slavonskog Broda turnir je dobio epitet međunarodni", rekao je Plisnić.

Generalni pokrovitelj turnira je načelnik opštine Derventa.