latinica  ћирилица
22/08/2016 |  12:29 ⇒ 17:20 | Autor: RTRS

Čubrilović posjetio Regionalnu deponiju DEP-OT u Ramićima (VIDEO)

U Regionalnoj deponiji DEP-OT, u Ramićima kod Banjaluke, otvoren je pogon za otplinjavanje i perionica točkova. Ovo preduzeće time je ispunilo sve uslove za dobijanje ekološke dozvole. DEPOT je danas posjetio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović.
Nedeljko Čubrilović razgovarao sa rukovodstvom preduzeća - Foto: RTRS
Nedeljko Čubrilović razgovarao sa rukovodstvom preduzećaFoto: RTRS

70-80 kamiona dnevno, toliko se otpada deponuje u Ramićima iz Banjaluke i osam okolnih opština. Puštanje u pogon novih postorjenja za ovo preduzeće znači stavljanje tačke na napore u vezi sa dobijanjem ekološke dozvole.

Direktor deponije Novo Grujić istakao je da su pušteni u rad i praonica točkova, kao i uređaj za otplinjavanje deponije i da su svi ekološki uslovi sa današnjim danom završeni.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban naveo je da se u radu ove deponije postavlja i pitanje reciklaže, odnosno to kako da se poveća vijek njene eksploatacije i da se tu javljaju dileme - da li reciklaža na mjestu prikupljanja ili na deponiji, ili spalionica.

S obzirom na specifičnost posla, izuzetno je važno što DEPOT već godinama pozitivno posluje, izjavio je predsjednik Narodne skupštine.

- Velika je stvar za Banjaluku i opštine koje je koriste ima ih ukupno osam, da mogu da koriste prečišćivač otpadnih voda Svaka deponija je potencijalna bomba ako se s njom ispravno ne rukuje.

Čubrilović je istakao kako se nada da će se novim ulaganjem dodatno osavremeniti rad deponije.