latinica  ћирилица
22/08/2016 |  16:04 ⇒ 17:17 | Autor: RTRS

U Novoj Јanji započeta gradnja ambulante porodične medicine (VIDEO)

Dom zdravlja Bijeljina nastavlja sa ulaganjima i proširenjem mreže ambulanti porodične medicine. U Novoj Јanji ozvaničen je početak izgradnje ambulante porodične medicine, koja će prema planu, prve pacijente primiti za dva mjeseca, kada je i rok za završetak radova.
Ambulanta u Јanji - Foto: RTRS
Ambulanta u ЈanjiFoto: RTRS

Stanovnicima Nove Јanje od velikog značaja biće ambulanta porodične medicine, jer neće više morati da putuju po nekoliko kilometara kako bi posjetili porodičnog ljekara u susjednoj Јanji, a nerijetko i Dom zdravlja u Bijeljini, udaljen 10 kilometara.

Početak radova ambulante će mnogo značiti novom naselju janji posebno radi starijeg stanovništva koje živi tu, neće morati stalno da ide u obližnje ambulante, kaže Stanislav Milošević iz Nove Јanje.

I Žarko Perić tvrdi da će izgradnja ambulante mnogo značiti, pogotovo za starije ljude koji se teško kreću i kojima je teško doći do ambulante Dom zdravlja u Јanji, potom u Bijeljini.

Izgradnja ambulante porodične medicine koštaće oko 150 hiljada maraka. Sredstva je u potpunosti obezbijedio Dom zdravlja Bijeljina kaže direktor ove ustanove, doktor Zlatko maksimović.

"Novo naselje Јanja gdje stanovnici imaju teške uslove za život, a mi pokušavamo ono što je do nas ,da im približimo i da im olakšamo zdravstvenu zaštitu s obzirom da je ovdje preko tri hiljade stanovnika. U narednom periodu moji saradnici i ja pokušaćemo i uspjećemo da im i druge uslove za život olakšamo", izjavio je Maksimović.

Posljednjih nekoliko godina na teritoriji koju pokriva Dom zdravlja Bijeljina napravljeno je ili rekonstruisano 24 ambulante. Ambulanta porodične medicine u Novoj Јanji imaće blizu tri hiljade korisnika.