latinica  ћирилица
26/08/2016 |  12:04 ⇒ 12:42 | Autor: Agencije

Počelo snimanje filma "Vratiće se Zone"

Snimanje najznačajnijih scena filma "Vratiće se Zone", nastavka filma o Zoni Zamfirovoj, počelo je danas i biće sniman narednih sedam dana u Vranju, a premijera filma zakazana je za 24. januar iduće godine u Beogradu.
Počelo snimanje filma "Vratiće se Zone" - Foto: Screenshot/YouTube
Počelo snimanje filma "Vratiće se Zone"Foto: Screenshot/YouTube

U spomen kući Bore Stankovića biće sniman enterijer kuće glavnih likova Zone i Maneta, a zgrada Narodnog muzeja, smještena u bivšem Pašinom selamluku, koristiće se za snimanje eksterijera kuće.

Reditelj filma Јug Radivojević rekao je da će nastavak filma o Zoni Zamfirovoj biti sniman u osam gradova u Srbiji, i to u Beogradu, Pirotu, Novom Pazaru, Senti, Vladičinom Hanu, Nišu i Valjevu.

"Nemamo mnogo toga sačuvanog sa početka 20. vijeka tako da će snimanje u svim gradovima, osim Beograda, predstavljati u stvari jedan grad sa juga Srbije iz tog doba", kazao je Radivojević.

On je kazao da će do oktobra biti završen dio filma u kojem se radnja odvija u Beogradu, gdje se Mane i Zone sele poslije vjenčanja, a da će poslije toga biti održane pretpremijere u gradovima u kojima je film sniman.

Reditelj je rekao da je odlučeno da se snima u više gradova da bi se oživio duh gradova sa juga Srbije iz tog vremena, ali i zato što se originalna priča o ljubavi Zone i Maneta nije odigrala u Nišu, kako je to naveo Stevan Sremac, već u Prištini.

"Priču o Zoni i Manetu čuo je Branislav Nušić koji je bio konzul u Prištini i on je ispričao Stevanu Sremcu, koji je od toga napisao svoj roman. To nije bilo vrijeme kada su takve stvari mogle da se prepričavaju, pa je on malo izmijenio imena, a umjesto Prištine radnju je smjestio u Niš", rekao je Radivojević.

Umjesto Vojina Ćetkovića, Maneta igra Milan Vasić, a umjesto Katarine Radivojević, uloga lijepe Zone povjerena je mladoj Brankici Sebastijanović. Svoje scene u Novom Pazaru snimili su i Gorica Popović i Milan Gutović, "novi Manulać" Nikola Stošić i drugi poznati glumci.

U ovom filmu gledaćemo i Ljiljanu Blagojević, Ljiljanu Stjepanović, Tanju Bošković, Dragana Vujića, Ivana Bekjareva, Milana Kalinića...