latinica  ћирилица
31/08/2016 |  12:46 | Autor: TANЈUG

Stefanović: Stabilnost nije ugrožena, Srbija ima aktivnu ulogu

Srbija želi da pokaže da ima aktivnu ulogu u procesu održavanja stabilnosti u regionu, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, poručivši da, uprkos tenzijama u BiH povodom najavljenog referenduma u Republici Srpskoj, stabilnost Srbije nije ugrožena.
Nebojša Stefanović - Foto: RTRS
Nebojša StefanovićFoto: RTRS

Stefanović na pitanja novinara u Јakovu nije želio da ulazi u detalje iznesene na konsultacijama državnog vrha sinoć u Beogradu, te je ponovio da, uprkos zabrinutosti zbog svega što se dešava u vezi sa referendumom, stabilnost Srbije nije ugrožena.

''Vlada i premijer čine sve što je u našoj moći da Srbija bude stabilna i da bude garant i oslonac i Republici Srpskoj u smislu povećanja stabilnosti i eknomskog razvoja'', rekao je Stefanović i podsjetio da će sutra biti sastanak predsjednika i premijera Srbije sa zvaničnicima Srpske.

On je poručio da se Vlada Srbije bori za to da Srbija bude sigurna i bezbjedna kako bi nastavila ekonomski da jača.

''Želimo da pokažemo da imamo aktivnu ulogu u tome, da održimo stabilnost koju imamo i zbog koje imamo povećan broj investitora. Naša ekonomija napreduje i imamo rast upravo jer smo obezbijedili da naša zemlja bude stabilna i sigurna'', zaključio je Stefanović.'

Poruke iz Hrvatske nemaju veze sa zdravim razumom

Stefanović je rekao da izjave koje prethodnih dana stižu iz Hrvatske, odnosno bivšeg premijera Zorana Milanovića, najmanje imaju veze sa zdravim razumom, i poručio da u skladu sa odlukom vlade to neće komentarisati.

"Јa ću se truditi da poštujem ono što je vlada donijela kao svoju odluku da članovi vlade dalje ne komentarišu ono što stiže iz Hrvatske. To što stiže i što vidimo svakog dana čini mi se nekako najmanje ima veze sa zdravim razumom", rekao je Stefanović.

Kako je rekao, trudiće se da se uzdrži od svakog kometara.

"Mi u tome više ne možemo da učestvujemo, neka oni razmišljaju o tome", rekao je Stefanović.