latinica  ћирилица
31/08/2016 |  16:23 ⇒ 17:15 | Autor: RTRS

U Brčkom nakon devet mjeseci počela rasprava o budžetu (VIDEO)

Poslanici u Skupštini Distrikta nakon devet mjeseci javne rasprave, tek danas su počeli raspravu o budžetu od 205 miliona maraka.
Brčko - budžet - Foto: RTRS
Brčko - budžetFoto: RTRS

Vladajuća koalicija od sedam stranaka i dva nezavisna kandidata predložila je oko 1.400 amandamana, za čije će usvajanje biti potrebno najmanje još dva dana.

Ovogodišnji prijedlog manji je od prošlogdišnjeg budžeta za oko 20 miliona maraka. 

Za opozicione stranke budžet od 205 miliona nezakonit je, jer zasjedanju ne prisutvuju još dva poslanika HSS-a. Statutom je predviđeno da temama od nacionalnog inetersa građana, sjednici moraju prisustovati najmanje tri poslanika iz jednog naroda.

Poslanik Petar Burgić kaže da  je Polsovnik Skupštine prekršen, da Skupština to nije registrovala i da je krenula u usvajanje amndmana.

Iz vladajuće većine odgovaraju da je ovogodišnji budžet legalan, i pravedan. Glavni krivac za to što skoro devet mejsecu budžet nije usvojen kažu, je HSS, čiji poslanici nisu prisustvovali usvajanju ni prošlogodišnjeg budžeta.

Poslanici će večeras prekinuti zasjedanje i za dan- dva će nastaviti raspravu o budžetu, kada se očekuje i njegovo konačno usvajanje.