latinica  ћирилица
31/08/2016 |  18:41 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Savez nacionalnih manjina Srpske traži Čavićevo izvinjenje (VIDEO)

Savez nacionalnih manjina Republike Srpske, zatražio je od kandidata za gradonačelnika Banjaluke, Dragana Čavića da se hitno izvini, jer je za protivkandidata, Igora Radojičića rekao da ne bi trebalo da bude gradonačelnik, između ostalog i jer je Crnogorac. Čavić je termin prljava kampanja, ovim podigao na viši nivo, smatraju analitičari.
Franjo Rover - Foto: RTRS
Franjo RoverFoto: RTRS

Baš kada se mislilo da je sve već viđeno, jedan od kandidata za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić prozvao je Igora Radojičića da ne bi mogao da bude kandidat jer je Crnogorac.

U Savezu manjina kažu da je to i za kampanju previše. Čavić im je, kažu, poslao poruku da su nepoželjni u Banjaluci.

Franjo Rover, predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, kaže da je Čavić ovim svojim gestom otkrio svoje pravo lice, ispod maske demokrate.

- Po čemu ja nisam dobar kandidat ako sam pripadnik nacionalne manjine, pita se Rover.

Drugi Crnogorac na biračkom spisku u Banjaluci, Saša Čudić kaže da ne vjeruje da Čavić zaista misli da u gradu nema mjesta za Crnogorce, ali za 23 godine političkog života kaže, čuo je svašta, ali ne i prozivanje po nacionalnoj osnovi.

Isticanje etničkih i nacionalnih kvalifikacija protivkandidata, generalno je dobitna kombinacija smatraju analitičari, a u ovoj kampanji predviđaju i gore stvari.

Da li Čavić zaista ima nešto protiv Crnogoraca, ili se samo zanio u žaru predizborne kampanje, nije jedino sporno u njegovom postupku. Mnogi taj korak nazivaju i taktički pogrešnim, jer bi nacionalne manjine mogle da odigraju i značajnu ulogu u izboru buduće vlasti u Banjaluci.