latinica  ћирилица
22/09/2016 |  15:29 | Autor: SRNA

Đokić: Porodica Izetbegović zloupotrebljava institucije

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić upozorio je da porodica Izetbegović, koristeći pozicije koje je imala i ima u sistemu vlasti u BiH, maksimalno zloupotrebljava institucije za obračun sa srpskim narodom.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

"Bakir Izetbegović konstantno pokreće različite inicijative kojima želi da povrijedi Srbe i očito je da je riječ o tendencioznom procesu koji je usmjeren ne samo protiv Republike Srpske, nego i protiv srpskog naroda", izjavio je Đokić u Kotor Varošu.

Prema njegovim riječima, ukoliko Ustavni sud BiH bude primjenjivao dosadašnju praksu preglasavanja srpskih sudija, onda se može pretpostaviti kakav bi mogao biti ishod apelacije i konačne odluke suda.

"To bi prouzrokovalo dramatične posljedice u BiH i zato djelujemo preventivno i upozoravamo da se zaustavi porodica Izetbegović i svi oni koji atakuju na mir, zajednički život, saradnju, toleranciju koju smo izgradili u prethodnih 20 godina", naglasio je Đokić.

On je ponovio da je politički vrh Republike Srpske spreman na sve vrste dogovora koji će obezbijediti trajnu stabilnost i mir u BiH, a svi narodi trebalo bi da se osjećaju kao slobodni i ravnopravni.

"Niko ne smije svojim djelovanjem da ugrožava dostignuti nivo sloboda i prava i osjećaj sigurnosti, a predstojeći referendum je dokaz da ćemo odgovoriti na inicijative Izetbegovića", poručio je Đokić.