latinica  ћирилица
22/09/2016 |  16:09 ⇒ 21:29 | Autor: RTRS

Predstavnici "Tereksa" demantuju navode RiTE Ugljevik (VIDEO)

Povodom tvrdnji predstavnika RiTE Ugljevik o duploj naplati kompanije ''Tereks inženjering'' za neobavljen posao na rudniku u Ugljeviku , danas su se oglasili predstavnici "Tereksa" demantujući sve navode RiTE Ugljevik.
RiTE Ugljevik - Foto: RTRS
RiTE UgljevikFoto: RTRS

Pravni zastupnik firme "Tereks inženjering" tvrdi da je firma pretrpjela štetu jer su njeni radnici i mehanizacija sedam mjeseci čekali da se sprovede tender na kojem je Terkes-inžinjering pobijedio, a radilo se o poslovima na oktrivki kopa "Bogutovo selo" 2003. godine. Iz nekog razloga rukovodstvo RiTE Ugljevik nije dozvolilo da se obavi posao, odnosno tender na kojem je pobijedio Tereks, kaže Faik Muhić i dodaje da se zbog toga ušlo u sudski proces. 

U nedostaku pravnih argumenata druga strana u medijima vrši pritisak na sudove, kaže pravni zastupnik Tereksa. Sudovi su prvobitno donijeli odluku da je RiTE Ugljevik trebalo da sprovede tender, odnosno da potpiše ugovor s Tereksom i još dvije firme, u protivnom treba da snosi štetu, kaže Muhić.

Muhić je dodao da spor traje 11 godina i da je vođen pred četiri sudske institucije u kojim je doneseno 11 presuda. Odluke su bile u korist Tereksa pa preinačavane u korist RiTE Ugljevik. Bilo je više isplata i povrata novca.

Posljednje višemilionske presude u korist Tereksa , u javnosti se žele opravdati od strane RiTE tako što se vrijeđa sud i prijeti krivičnim prijavama, kaže Muhić. Predstavnici Tereksa ističu da ranije nisu istupali u javnosti u vezi sa ovim slučajem, jer spor treba da bude završen u sudu , a ne u medijima. Tereks je ozbiljna firma, osnovana 70-tih godina prošlog vijeka.

- Poznati smo po svim poslovima koje smo radili, neskloni bilo kakvim aferama. Skloni smo samo dobrom izvršenju posla i na tržištu smo poznata i priznata firma, rekla je Mladenka Popić, zamjenica direktora kompanije "Tereks inženjering"

Zahvaljujući tehničkoj opremljenosti "Tereks" širom Srpske obavlja velike građevinske poslove, obaveze prema radnicima, poslovnim partnerima i državi redovno izmiruje.