latinica  ћирилица
23/09/2016 |  15:47 ⇒ 24/09/2016 | 10:23 | Autor: RTRS

Studenti prava na okupljanju "Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje" (VIDEO)

Savez studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu od danas do nedjelje domaćin je okupljanja studenata prava sa oba javna univerziteta iz Srpske i studenata Pravnog fakulteta iz Prištine sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.
Mile Aljetić  (FOTO:RTRS) - Foto: RTRS
Mile Aljetić (FOTO:RTRS)Foto: RTRS

Cilj okupljanja pravnika pod nazivom "Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje" jeste da upozna studente sa stvaranjem Republike Srpske i njenim prvim institucijama i istorijskim i pravnim činjenicama koje ne smiju biti zaboravljene, niti osporene.

Mile Aljetić, predsjednik Studentskog saveza Pravnog fakulteta u Banjaluci, rekao je da je neophodna saradnja, posebno zbog toga što se na taj način promoviše kulturno stvaralaštvo, te brojne akademske aktivnosti.

Stefan Stajičić, predsjednik Studentskog saveza Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu, rekao je da su program osmislili tako da se studenti upoznaju i sa radom institucija, a povodom toga posjetiće zgradu Vlade Republike Srpske gdje će im biti održano i predavanje o nastanku i funkcionisanju njenih institucija u ratnom i poslijeratnom periodu.