latinica  ћирилица
23/09/2016 |  20:16 | Autor: TANЈUG

Teodosić na udaru ruskih hakera

Ruska agencija TASS, pozivajući se na informacije hakerse grupe Fensi bers, objavila je danas da je kapitan košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić koristio zabranjena sredstva u medicinske svrhe uz dozvolu Svjetske antidoping agencije.
Miloš Teodosić - Foto: Getty Images
Miloš TeodosićFoto: Getty Images

Osim Teodosića, na listi je i srpska odbojkašica Silvija Popović, kao i švajcarski biciklista Fabijen Kančelara, hrvatski vaterpolista Ivan Krapić, britanski biciklista Stiven Kaming, južnoafrički plivač Kemeron Van der Burg.

Kako se navodi, Teodosiću je odobrena upoteba deksametazona u trajanju od četiri dana, počevši od 14. januara, uz dnevnu dozu od osam miligrama, a sa svime je upoznata FIBA, dok je Popovićevoj dozvoljeno nedjeljna terapija prednizolonom, od 3. do 10. avgusta, tokom Olimpijskih igara u Riju, maksimalno tri doze od po 40 miligrama.

Do sada su ruski hakeri, koji su "provalili" u dokumentaciju Svjetske antidoping agencije objavili da je dozvolu za korišćenje zabranjenih sredstava u medicinske svrhe imao 41 sportista iz 13 zemalja, među kojima su američke teniserke Serena i Venus Vilijams, gimnastičarka Simon Bajls, španski teniser Rafel Nadal, britanski biciklisti Kris Frum i Bredli Vigins, te češka teniserka Petra Kvitova.