latinica  ћирилица
26/09/2016 |  11:30 | Autor: SRNA

SNP: Sačuvani suverenitet i nacionalno jedinstvo Srpske

Predsjednik Srpske narodne partije /SNP/ Nenad Popović čestitao je srpskom narodu sa obje strane rijeke Drine veličanstveni uspjeh na referendumu, jer su jednoglasnom voljom naroda sačuvani suverenitet, dostojanstvo i nacionalno jedinstvo Republike Srpske.
Nenad Popović (foto: RAS Srbija) -
Nenad Popović (foto: RAS Srbija)

"To je istovremeno velika pobjeda srpskog naroda i moćne Rusije, koja je, podržavši referendum, i ovaj put pokazala da je najveći prijatelj i saveznik našeg naroda", saopšteno je iz SNP-a, koja je članica vladajuće koalicije u Srbiji.

Popović je istakao da ruski predsjednik Vladimir Putin i Rusija nikada neće okrenuti leđa bratskom srpskom narodu, već će snažno podržavati njegovu borbu za slobodu.

On je dodao da su to još jednom potvrdili, podržavajući Srpsku u odbrani njene samostalnosti i prava koja su zagarantovana Dejtonskim sporazumom.

"Srpski narod je još jednom potvrdio da je jedinstven kad god je teško i kada mu prete spolja, i zato su referendum podržali i vlast i opozicija u Republici Srpskoj, ne dozvolivši da političke razlike ugroze nacionalno jedinstvo i život u miru i slobodi", ocijenio je Popović.

On smatra da svaki Srbin treba da bude ponosan što tokom referenduma nije zabilježen ni najmanji incident, čime je ispoljena zrelost većinskog srpskog naroda i naglašena njegova želja da u slozi i zajedništvu živi sa pripadnicima ostalih nacionalnosti u Republici Srpskoj.

"Istrajavši u namjeri da odbrani nacionalne i državne interese Srpske i srpskog naroda u cjelini, uz ogromne pritiske dijela međunarodne zajednice, predsjednik Srpske Milorad Dodik je pokazao da je garant stabilnosti i samostalnosti Republike Srpske, kao i simbol srpskog otpora prema onima koji žele da ukinu Srpsku i utope je u unitarnu, islamističku BiH", navodi se u saopštenju.