latinica  ћирилица
26/09/2016 |  11:38 | Autor: SRNA

Samardžić: Referendumska pobjeda u Srpskoj je svjetlo i za Srbiju

Državotvorni pokret Srbije saopštio je da referendumska pobjeda srpskog naroda u Republici Srpskoj "daje svjetlo" i Srbiji.
Referendum - Foto: Screenshot
ReferendumFoto: Screenshot

"Pokazalo se da nacionalni interes i odgovornost vlasti i opozicije mogu i moraju da budu viši od ličnih kalkulacija i bolesnih ambicija političara", navodi se u saopštenju ovog pokreta, čiji je predsjednik Slobodan Samardžić.

Podsjeća se da je u Srpskoj održan referendum uprkos otvorenim prijetnjama zapadnih moćnika i njihovih domaćih vazala u BiH, a da u Srbiji vlast "nije stisla petlju ni da čestita na velikoj pobjedi i hrabrosti naroda".

"U odbrani Republike Srpske odbrana dana njenog roćenja nije beznačajna stvar, a po odzivu i po rezultatu referenduma vidi se da narod u Srpskoj to dobro razumije", ističe Državotvorni pokret.

Ova stranka navodi da je "ovaj svijetli primer jednog dijela srpskog naroda kao moralni putokaz za Srbiju uspavanu nadrilegendama o takozvanoj evropskoj budućnosti".

"Koliko god da su učinili za sebe i svoju Srpsku, učinili su i za čitav srpski narod i posebno za Srbiju. Pokazali su da duh otpora tiraniji živi u Republici Srpskoj i onda kada izostane podrška Srbije", ističe se u saopštenju.

Državotvorni pokret navodi da je još jednom dokazano da je sloboda naroda najpreča za njegov život, opstanak i razvoj i da slobodu sebi može donijeti samo narod u pravoj saglasnosti sa svojim političkim predstavnicima.