latinica  ћирилица
26/09/2016 |  13:47 ⇒ 13:47 | Autor: SRNA

Marković: Poziv na sankcije - priča koja "ne pije vode"

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković izjavila je Srni da je poziv predstavnika SDA u parlamentu da se sankcionišu odgovorni za sprovođenje referenduma priča koja "ne pije vode", jer je narod svoje rekao.
Milica Marković - Foto: arhiv
Milica MarkovićFoto: arhiv

Reagujući na današnje izjave zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefika DŽaferovića i predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Safeta Softića da domaće institucije, u prvom redu Tužilaštvo BiH, i međunarodna zajednica treba da sankcionišu odgovorne za referendum o Danu Republike Srpske, Markovićeva je istakla da je narod svoje rekao i da oni ne mogu pohapsiti skoro 700.000 Srba koji su glasali na referendumu.

Markovićeva je rekla da DŽaferović nikada ne bi ni bio predsjedavajući doma da ima pravde i zakona u ovoj zemlji, te da je apsurdno komentarisati izjave čovjeka koji ima ozbiljan krivični teret ratnog zločina na svojim leđima.

Prema njenim riječima, DŽaferović i Softić bi, da se pitaju, voljeli da vide leđa svim Srbima u BiH. "Ali, na njihovu žalost, to se nikada neće desiti, a narod je juče rekao šta misli o tome i položio je ispit", istakla je ona.

Komentarišući izjavu DŽaferovića da se nada da će do kraja ovog mandata na nivou BiH biti očuvana koalicija sa Savezom za promjene, iako su stranke iz ovog saveza podržale održavanje referenduma u Srpskoj, Markovićeva kaže da je ta koalicija "popucala po svim šavovima" i prije referenduma, ali da o tome oni neće da pričaju.