latinica  ћирилица
26/09/2016 |  16:21 ⇒ 16:31 | Autor: RTRS

Đokić sa predstavnicima češke kompanije "Mavel" o mogućnostima investiranja

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić razgovarao je danas sa delegacijom češke kompanije "Mavel" o mogućnostima investiranja u projekte u oblasti elektroenergetike u Republici Srpskoj.
Đokić sa predstavnicima češke kompanije "Mavel" - Foto: RTRS
Đokić sa predstavnicima češke kompanije "Mavel"Foto: RTRS

Ministar je istakao da je resorno ministarstvo spremno da pruži snažnu podršku svim investitorima, te da je kompanija "Mavel" dobrodošla u Republiku Srpsku ne samo kao isporučilac turbina i elektro-mehaničke opreme, već i kao partner sa bogatim iskustvom u realizaciji ovakvih projekata.

"Danas smo razgovarali o mogućnostima saradnje u dijelu koji se odnosi na realizaciju energetskih projekata, kao i obezbjeđenje finansiranja putem Češke eksportne banke", rekao je ministar Đokić, napominjući da se radi o finansiranju projekata u Republici Srpskoj vrijednosti do 250 miliona eura za koje je Češka eksportna banka potvrdila spremnost da finansira.

Đokić je istakao da se razgovori odnose na projekte u oblasti hidroenergije o kojima je ranije razgovarano za koje Vlada Republike Srpske ocijeni da su prioritet, uključujući saradnju sa Elektroprivredom Republike Srpske.

Na sastanku je dogovoreno da kompanija "Mavel" i "Elektroprivreda Republike Srpske", u saradnji sa Ministarstvom Republike Srpske i Ministarstvom Republike Češke formiraju timove koji će raditi na realizaciji ovih projekata.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić se u ime Vlade Republike Srpske zahvalio predstavnicima kompanije "Mavel" na spremnosti da investiraju u Republiku Srpsku, izrazivši nadu da će saradnja u što kraćem vremenskom roku dati konkretne rezultate.

Kompanija "Mavel" je češka kompanija koja se bavi proizvodnjom hidro-turbina i ima bogato iskustvo u preko dvjesto hidroenergetskih projekata širom svijeta.