latinica  ћирилица
26/09/2016 |  18:05 ⇒ 27/09/2016 | 07:53 | Autor: RTRS

Јoš jedan skandalozan intervju Zdravka Krsmanovića za federalne medije (VIDEO)

Zdravko Krsmanović, narodni poslanik i potpredsjednik NDP-a, u medijima u Federaciji BiH već proglašava pobjedu u pojedinim opštinama i gradovima na predstojećim loklanim izborima, ali i tvrdi da tzv. Savez za promjene ne bi glasao za referendum o otcjepljenju Repbulike Srpske od BiH.
Zdravko Krsmanović - Foto: RTRS
Zdravko KrsmanovićFoto: RTRS

Podjseća da u Skupštini nisu podržali ni izjašnjavanje građana o Sudu i Tužilaštvu BiH. Referendum o Danu Republike, kaže bio je nepotreban, ali su ga podržali, jer su kako kaže, ocijenili da je Milorad Dodik na osnovu njega htio da ostvari nacionalističku priču i na prevaru dobije lokalne izbore. 

Јoš jedan intervju Zdravka Krsmanovića za federalne medije i pitanje da li je javnost u Republici Srpskoj iznenadio pojedinim izjavama ili se to od njega i očekivalo?

Na pitanje da li bi opozicija u Narodnoj skupštini dala podršku referendumu o otcjepljenju Republike Srpske od BiH, Krsmanović odgovara: "Nikada. Mi nismo podržali čak ni referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH niti ćemo podržati ikada takav o otcjepljenju. Ovo što smo podržali referendum o Danu RS, iako smo smatrali da je nepotreban, samo zato što je na bazi njega Milorad Dodik htio da ostvari nacionalističku priču i na prevaru dobije lokalne izbore."

To, čini se i ne čudi, ako je iz Skupštine potvrdđeno da Krsmanović nije ni bio na zasjedanju kada se glasalo o referendumu o Danu Republike.

Zvali smo Krsmanovića da nam potvrdi i objasni stavove koje je iznio za pojedine medije u Federaciji, ali je ljubazno rekao da za RTRS do izbora nema vremena.

Htjeli smo da nam potvrdi ili demantuje neke svoje ranije izjave na koje je podsjetio predsjednik Republike Srpske: "Krsmanović je zagovarao BiH bez entiteta. Mi čuvamo u kabinetu taj njegov članak."

Ostali smo uskraćeni i za objašnjenje od koga planira da oslobađa Radio-televiziju Republike Srpske i na koji način planira, kako je naveo, da kazni novinara naše medijske kuće, ako dođe na vlast: "Vi ste jedan običan čovjek, jedan propagandista koji pokušava ono što je nekad Gebels radio, u ovom momentu za svoju fabriku laži, zajedno sa Dodikom i tajkunima....Pozvaću sve građane RS da oslobodimo RTRS jer je to naš javni servis, a vas ću kazniti."

Krsmanoviću je zasmetalo to što je Televizija Republike Srpske pustila njegove izjave iz emisije u Federaciji BiH, tvrdeći da su izvučene iz konteksta. To je tvrdio i njegov predsjednik stranke Dragan Čavić.

Čavić i Krsmanović podnijeli su RAK-u i CIK-u prijavu protiv RTRS, odgovornih urednika i novinara zbog, kako su naveli, medijskih manipulacija u izvještavanju.

Ko je manipulisao - procijenite sami.