latinica  ћирилица
27/09/2016 |  12:31 ⇒ 13:06 | Autor: RTRS

Prijedor- Otvoren društveni dom u Gornjim Orlovcima (VIDEO)

Nakon više od dvije decenije, mještani prijedorskog naselja Gornji Orlovci dobili su društveni dom.
Prijedor- Društveni dom u Orlovcima - Foto: RTRS
Prijedor- Društveni dom u OrlovcimaFoto: RTRS

U rekonstrukciju starog objekta uloženo je više od 140.000 KM, a projekat je realizovan u okviru dugoročnog programa razvoja grada. Ovaj program podrazumijeva obnovu ili izgradnju društvenih domova u prijedorskim mjesnim zajednicama. 

Obnova društvenog doma za više od hiljadu mještana Gornjih Orlovaca je izuzetno značajna. Mještani kažu da će dom  biti i mjesto okupljanja mladih, jer do sada nisu imali adekvatan objekat.  

U novom objektu društvenog doma nalazi se kancelarija, te dvije sale u prizemlju i potkrovlju.

Pero Špadić, predsjednik Savjeta MZ Gornji Orlovci, rekao je da su do sada bili primorani da sve sastanke i aktivnosti  Savjeta organizuju po kućama ili u lokalnim kafanama, tako da će novi dom biti svima na korist.

U okviru dugoročnog razvoja grada Prijedora, planirana je obnova domova po mjesnim zajednicama ili izgradnja novih tamo gdje nisu postojali. Obnova ovih objekata dokazala je da oni podstiču razvoj naselja,  putem brojnih sadržaja i sekcija koje se osnivaju.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić istakao je da je opravdana izgradnja društvenih domova, tako da će do kraja idućeg mjeseca biti završena još dva ovakva objekta.

Rekonstruciju društvenog doma u Gornjim Orlovcima finansirao je grad Prijedor sa više od 140.000 maraka.