latinica  ћирилица
27/09/2016 |  13:53 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Čardačani kod Laktaša: Pušten u rad rezervoar kapaciteta 200 metara kubnih (VIDEO)

U opštini Laktaši još jedan vrijedan infrastrukturni objekat.
Laktaši - Vodovod - Foto: SRNA
Laktaši - VodovodFoto: SRNA

U mjesnoj zajednici Čardačani izgrađen je bazen za vodu, kapaciteta 200 kubnih metara, čime se rješava pitanje vodosnabdijevanja u mjesnim zajednicama Čardačani, Boškovići i Miloševci.

Postojeći rezervoar kapaciteta 50 kubnih metara bio je nedovoljan, posebno ljeti, da se vodom za piće snabdije 160 domaćinstava Boškovića i susjednih mjesnih zajednica.

Izgradnju rezervoara u Čardačanima finansirala je opština Laktaši sa 150.000 KM i on će biti dio budućeg jedinstvenog sistema vodosnabdijevanja koji se namjerava graditi u saradnji sa republičkim institucijama.

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman rekao je da sama izgradnja rezervoara ima veliki značaj za razvoj vodovodnne mreže u širem području Laktaša.

- Ovaj rezervoar za vodu ima veliki značaj za stanovništvo ovog kraja, jer znači sigurnost, naročito u ljetnom periodu, domaćinstvima u snabdijevanju vodom za piće - rekao je Kodžoman.

Generalni sekretar Vjeća naroda RS Ranko Karapetrović rekao je da je puštanje u rad novog rezervoara za vodu veliki događaj za stanovnike ovog kraja, jer stvara pretpostavku za dalje širenje vodovodne mreže na ovom području.

Laktaši imaju jedan od najkompleksnijih sistema vodosnabdijevanja, sastavljen iz tri podsistema, kojima se snabdijevaju Lijevče polje, župski dio opštine, dok se mjesna zajednica Trn snabdijeva iz gradskog vodovoda Banjaluka.