latinica  ћирилица
27/09/2016 |  16:13 ⇒ 18:09 | Autor: RTRS

Derventa: Izgradnja vodovoda i opremanje Srednjoškolskog centra (VIDEO)

U Derventi su potpisani ugovori o nabavci materijala za posljednju fazu izgradnje vodovoda Leksija, kao i o nabavci školskog materijala za opremanje učiocina u Srednjoškolskom centru "Mihajlo Pupin". Vrijednost dva ugovora je oko 175 hiljada KM.
Derventa - potpisivanje ugovora - Foto: RTRS
Derventa - potpisivanje ugovoraFoto: RTRS

U narednih mjesec dana oko 140 domaćinstava s područja pet derventskih sela biće priključeno na gradsku vodovodnu mrežu.

Stanoje Lazarević iz Gornjih Cerana kaže da izgradnja vodovoda mnogo znači mještanima.

- To nama znači ostanak na selu. Kad čovjek ima put, struju, vodu, drugo mu ništa ne treba - kaže Lazarević, koji je i član građevinskog odbora za izgradnju vodovoda.

Ugovor o nabavci materijala za posljednju fazu izgradnje vodovoda Leksija, vrijedan je oko 127 hiljada KM.

Potpisan je i ugovor o nabavci stolica i klupa za Srednjoškolski centar "Mihajlo Pupin".

- Nakon obnavljanja zgrade škole, ovo je mnogo bitno za standard i kvalitet rada učenika. Srednjoškolski centar, odnosno obje srednje škole su najdevastiranije i najuništenije škole u ovom minulom ratu - kaže Branislav Vidić, direktor Srednjoškolskog centra.

Sredstva za vodovod izdvojena su iz budžeta opštine, dok troškove nabavke školskog materijala snosi Ministarstvo prosvjete i kulture.

- U narednih 20-ak dana 140 domaćinstava na liniji od 31 kilometra će dobiti gradsku vodu. Zatim, Ministarstvo finansija i opština ide u nabavku školskog namještaja, kojim ćemo definitvno opremiti školu sa 32 učionice - ističe naćelnik opštine Derventa, Milorad Simić.

S obzirom na problem vodosnabdijevanja u selima, u narednom periodu počinje geodetsko snimanje za vodovod Mišinci.