latinica  ћирилица
27/09/2016 |  16:19 ⇒ 17:16 | Autor: RTRS

Šamac: Јeftinije usluge odvoza smeća (VIDEO)

U Šamcu će od 1. oktobra poslove čišćenja javnih gradskih površina i zbrinjavanja otpada obavljati novoosnovano komunalno preduzeće "Slobodna zona". Za te namjene, preduzeće je kupilo tri kamiona, neophodni alat i mašine, a zaposliće 15 radnika.
Šamac - komunalno preduzeće - Foto: RTRS
Šamac - komunalno preduzećeFoto: RTRS

Sredstva za nabavku vozila i opreme, u vrijednosti 149 hiljada KM, obezbijedila je Opština i iz Razvojnog programa Ujedinjenih nacija. Umjesto dosadašnja dva komunalna preduzeća iz susjednih opština koja su radila po ugovoru, sada će "Slobodna zona" raditi na cijelom području opštine Šamac, što će pojeftiniti usluge odvoza smeća za domaćinstava.

- Mislim da ćemo pokušati da ta usluga bude što jeftinija, čak jeftinija od sadašnje cijene. Probaćemo skupštinskom odlukom da donesemo odluku kojom bi svi na teritoriji opštine plaćali iznos ne veći od 4 KM - kaže direktor ovog preduzeća Živan Kojić.

Predsjednik Skupštine opštine Šamac, Predrag Marinković kaže da je interes opštine i građana da usluga odvoza smeća bude jeftinija i kvalitetnija i da 15 radnika dobije zapolenje.

I građani očekuju bolju i jeftiniju uslugu novog komunalnog preduzeća.

Preduzeće će od 1. oktobra zaposliti 15 radnika, a proširenjem djelatnosti na održavanje puteva i ulica do kraja godine još 10 radnika.