latinica  ћирилица
28/09/2016 |  18:24 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Građani pozvali Dodika da spriječi prodaju srpske zemlje Arapima (VIDEO)

Zbog prodaje stotina dunuma opštinske zemlje kupcima iz federalnog Sarajeva i Arapima, opština Istočni Stari Grad je najugroženija opština u Republici Srpskoj - izjavio je danas nakon posjete ovoj opštini predsjednik Srpske, Milorad Dodik.
Istočni stari grad - Foto: RTRS
Istočni stari gradFoto: RTRS

Rasprodaja opštinske zemlje na Borijama uz samu entitetsku granicu, nerijetko arapskim investitorima o čemu je naša televizija prva izvijestila, otrijeznila je brojne građane Istočnog Starog Grada.

Građani ove nerazvijene opštine zatražili su od predsjednika Dodika da spriječi rasprodaju srpske zemlje. Ističu da je nedopustivo da nešto što su branili u ratu bude rasprodano.A ktuelni načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović, inače kadar SDS-a, nije bio među onima koji su dočekali predsjednika Srpske na Vučijoj Luci. 

Dubravka Dragaš, odbornik u SO Istočni Stari Grad izjavila je da ako se ovako i dalje nastavi "mogli bi imati načelnika Arapina".

Čak i oni koji su prije četiri godine podržali aktuelnog načelnika, protive se prodaji zemlje koju su u ratu odbranili, sumnjivim investitorima.

Predsjednik Srpske upoznat je sa aktuelnim problemima. Najavio da će, ukoliko dođe do promjene politike lokalnih vlasti, zajedno s Vladom RS, neposredno nakon izbora učiniti sve na sprečavanju prodaje prostora ove opštine federalnom Sarajevu.

"Na ovom zemljištu koje je aktuelni načelnik prodao Arapima nalazila se linija odbrane Republike Srpske. Da nisu bile na tom mjestu, strateški pozicionirane, vjerovatno bi Srpsku branili negdje iza Han Pijeska", rekao je predsjednik Dodik.

Osim po aferi rasprodaje opštinske zemlje Arapima, ova opština, inače pravi prirodni raj, pročula se kao odlagalište za otpad otrovnih kožnih ostataka iz visočke fabrike ”Prevent”.