latinica  ћирилица
15/10/2016 |  11:29 | Autor: RTRS

Osumnjičeni da su oštetili Metalotehnu za 169.416 KM

Uprava kriminalističke policije MUP Srpske podnijela je Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv tri lica za koja se sumnja da su zloupotrebom položaja i prekoračenjem ovlaštenja u preduzeću Metalotehna iz Kneževa, pričinili štetu u iznosu 169.416 KM.
Okružno tužilaštvo - Banjaluka - Foto: RTRS
Okružno tužilaštvo - BanjalukaFoto: RTRS

Izvještaj je podnesen protiv predsjednika Upravnog odbora Metalotehne čiji su inicijali V.G, sa prijavljenim mjestom boravka u Banjaluci, zatim protiv direktora ovog preduzeća iz Kneževa čiji su inicijali R.Đ, te protiv lica D.O. iz istog mjesta, koje je odgovorno za vođenje finansijsko-računovodstvenih poslova.

Prijavljena lica osumnjičena su da su počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, saopšteno je iz MUP-a.

Kako je navodeno u izvještaju, oni su sačinili lažni ugovor o zakupu poslovnih prostora u koji su uneseni neistiniti podaci, a sve sa namjerom da se prvoprijavljenom pribavi imovinska korist od 169.416 KM prije otvaranja stečajnog postupka nad ovim preduzećem.

Srna nezvanično saznaje, da je riječ o Vladimiru Glamočiću, Radovanu Đukariću i Danetu Obradoviću.

Izvor: SRNA